Tests på båndbredde

Et snapshot på en stille mandag eftermiddag Vi er endnu lidt i 'beta-fase' på opgraderingen til fiber. Hvis du oplever uregelmæssigheder så kontakt webmaster@beatesmindevej.dk / 31229433.

Download

Download dikteres i disse tider mere af hvor meget værten kan levere. Et forsøg med tre samtidige målinger på speedtest.net gav sammenlagt 60 Mbit i download til 'en lejlighed'. Med andre ord, det er et fælles delt netværk - og det teoretiske maks pr lejlighed ligger omkring 80-100 Mbit. Så skulle der sidde 10 online (med 'online' menes, downloader for fuld skrue) på samme tid, burde der være 25 Mbit til hver, er der 25 på, gives 10 Mbit. Er der derimod kun 3-4 online, bør der være 45-60 Mbit til hver i download. Forbrugsmønstret for nuværende er, at i 'brændpunkter' streamer en 3-5 lejligheder viaplay eller torrents o.l. - og trækker deres del af båndbredden. Der vil altså stadig være 50-100 Mbit til overs til 'engangs-downloads'

Upload

Upload er en anden verden på fiber. Har du interesse for servere og lyst til at linke dit lokale netværk til offentlige netværk - så tag kontakt til webmaster@beatesmindevej.dk. Der er i en vis udstrækning mulighed for portforwarding.